Föräldrakooperativet

Så fungerar det med föräldrakooperativ


Krokodilen är en ekonomisk förening som drivs av oss föräldrar. Det betyder att det är vi som bestämmer och vi kan utforma verksamheten så som vi vill ha den, med våra barns bästa i åtanke. Med detta inflytande följer ett ansvar för både personal och ekonomi. Som föräldrar engagerar vi oss, först och främst för att vi vill att våra barn skall ha det så bra som möjligt men också för att vi har roligt ihop.


Alla familjer turas om att hjälpa till med städning och matinköp. Varje förälder ingår också i en arbetsgrupp med ansvar för en viss del av vår verksamhet. Dessa arbetsinsatser garanterar inte bara en sund miljö för våra barn, de lättar också förskolans ekonomiska börda. Det betyder att vi kan hålla en hög personaltäthet och att personalen kan spendera mer av sin tid med barnen.


Eftersom Krokodilen tillhör oss föräldrar, står det oss fritt att nyttja lokalen för våra aktiviteter. När vi har storstädning följer barnen med och det blir ett härligt tillfälle att ses och ha korvgrillning vid vår grillplats. Med vår stora gård är Krokodilen också ett utmärkt ställe att hålla barnkalas och bjuda in alla sina krokodil-kompisar. Eller varför inte bara ses en lördag för att äta och ha trevligt tillsammans?


Genom vårt engagemang får vi så mycket tillbaka.


Välkommen hit du också!


Så tycker några nuvarande och tidigare medlemmar:


"Fantastisk personal, fantastisk gård, fantastisk förskola!
Dottern stortrivs på förskolan, och vi föräldrar har förmånen att få vara delaktiga och lära känna hennes kompisar och deras familjer. Liten barngrupp och stor personaltäthet ger lugn och trygg miljö. Kan verkligen rekommendera att engagera sig i Krokodilen!""I fem år har vår förskola varit en fantastisk plats med engagerad personal (och föräldrar!) som har gett våra barn en stimulerande vardag, och har gett oss föräldrar ett ovärderligt nätverk i dalen!""Krokodilen har gett våra barn en trygg start på livet utanför hemmet. Engagerad personal, mycket utevistelse och möjligheten att vara delaktig i sitt barns vardag är bara några av fördelarna med detta lilla kooperativ. Vi är väldigt glada för att vi valde just Krokodilen."